Vad är Hello Kitty för djur?

hello kittyI år fyller Hello Kitty 40 år, lagom till hennes födelsedag meddelar Sanrio att Hello Kitty inte är en katt, något som de flesta utgick ifrån att hon var.

Det var när Christine R. Yano, en antropolog vid Hawaiis universitet som studerat fenomenet Hello Kitty under flera år, skulle skriva en text om Hello Kitty för Japansk-Amerikanska Nationalmuseumet som hon blev tillrättavisad av Sanrio – Hello Kitty är inte en katt.

”Hello Kitty är inte en katt. Hon är en seriefigur. Hon är en liten flicka. Hon är en vän. Men hon är inte en katt. Hon ses aldrig gåendes på fyra ben. Hon går och sitter som en tvåbent varelse. Hon har en egen katt som husdjur, Charmmy Kitty.”

Vad är Hello Kitty för djur?

Hello Kitty är inget djur, hon är en seriefigur helt enkelt, om vi ska tro Sanrio. Hon har däremot kattliknande egenskaper som morrhår, svans och öronen.

george kitty - hello kittys pappaHello Kitty är alltså inte någon katt, däremot vet vi följande om Hello Kitty:

 • Namn: Kitty White
 • Födelsedag: 1 november
 • Stjärntecken: Skorpion
 • Längd: ungefär 5 äpplen hög
 • Vikt: ungefär 3 äpplen tung
 • Hobbies: Att baka kakor och pannkakor, origami, främmande kulturer, spela piano och tennis, samla på små stjärnor och andra små söta saker.
 • Favoritfärg: Röd
 • Familj: Mimmy White (mamma), George White (pappa), Mary White, Anthony, Margaret

charmmy kitty - hello kittys husdjurCharmmy Kitty är den enda katten i Hello Kitty, en katt som Kitty fick av sin pappa George som husdjur. Charmmy uppför sig, till skillnad från Kitty, som en katt och inte som en människa.

Kawaii mobilfodral

Varför inte pimpa din mobil med ett riktigt sött mobilfodral? Söta Prylar har både mobilskal och mobilfodral i kawaii-stil, t.ex. Hello Kitty mobilskal och Tofu Plush mobilhållare som passar de flesta vanliga mobiler och smartphones. Mobilhållaren funkar både för iPhones, HTC och de flesta vanliga mobiler, även tv-kontrollen kan få vila sig i den!

Det finns även söta mobilskal med retro motiv, framför allt till iPhone 5, så om du har en ny iPhone så kan du hitta massa fina skal på Söta Prylar, skalen är dessutom riktigt billiga, kostar bara några tior styck! Ett bra presenttips eller till dig som vill unna din egen mobil det bästa!

Visste du detta om Hello Kitty?

Hello Kitty är en populär tecknad figur skapad av det japanska företaget Sanrio 1974, designern och skaparen bakom Kitty heter Shimizu Yuuko. Hello Kitty har gått från att vara en del av japansk subkultur till populärkultur och kändisstatus världen över. Industrin runt omkring henne omsätter mångmiljardbelopp.

Till en början kallades Hello Kitty bara ”den vita kattungen utan namn”, det var först senare som hon blev kallad Kitty, därefter Kitty White (som är hennes riktiga namn) och nu absolut mest känd som just Hello Kitty.

Varför har inte Hello Kitty någon mun?

Hello Kitty tecknas väldigt sällan med en mun, enligt en talesperson hos Sanrio beror detta på att man vill att ”personen som tittar på Kitty ska projicera sina känslor på Kitty, så om man kan vara både glad och ledsen tillsammans med Hello Kitty”.

Hur såg Hello Kitty ut från början?

Bild på Hello Kitty från 1974.

Vad är Hello Kittys riktiga namn?

Kitty White.

När och var är Hello Kitty född?

Hello Kitty firar sin födelsedag 1 november (1974), hon är född i en förort till London.

Men vad har egentligen Hello Kitty för blodtyp?

A.

Vad har Hello Kitty för hobbies?

Resor, musik, läsa, äta godsaker (framförallt kakor och mammas hemagjorda äpplepaj)

Har Hello Kitty någon familj?

Självklart, det har väl alla? Familjen White består av:

 • Mimmy White (Hello Kittys tvillingsyster, har oftast gul rosett på vänster öra)
 • George White (pappa)
 • Mary White (mamma)
 • Antony White (morfar eller farfar)
 • Margaret White (mormor eller farmor)

Hello Kitty har även husdjuret Charmmy Kitty, som likar Kitty en hel del men de har ändå vissa utseendemässiga skillnader. Kitty har även hamstern Sugar (som förvisso mer av en vän än ett husdjur).

Charmmy Kitty

Vad finns det för produkter med Hello Kitty?

Precis allt möjligt, inklusive viner, flygplan och sexleksaker…

Källor:

http://www.sanrio.co.jp/english/characters/detail/hellokitty/index.html
http://www.tokyojazzpanda.co.uk/hello-kitty—1974-1199-p.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Hello_Kitty
http://www.kittyhell.com/2007/11/12/hello-kitty-condoms/