Vad är Hello Kitty för djur?

hello kittyI år fyller Hello Kitty 40 år, lagom till hennes födelsedag meddelar Sanrio att Hello Kitty inte är en katt, något som de flesta utgick ifrån att hon var.

Det var när Christine R. Yano, en antropolog vid Hawaiis universitet som studerat fenomenet Hello Kitty under flera år, skulle skriva en text om Hello Kitty för Japansk-Amerikanska Nationalmuseumet som hon blev tillrättavisad av Sanrio – Hello Kitty är inte en katt.

”Hello Kitty är inte en katt. Hon är en seriefigur. Hon är en liten flicka. Hon är en vän. Men hon är inte en katt. Hon ses aldrig gåendes på fyra ben. Hon går och sitter som en tvåbent varelse. Hon har en egen katt som husdjur, Charmmy Kitty.”

Vad är Hello Kitty för djur?

Hello Kitty är inget djur, hon är en seriefigur helt enkelt, om vi ska tro Sanrio. Hon har däremot kattliknande egenskaper som morrhår, svans och öronen.

george kitty - hello kittys pappaHello Kitty är alltså inte någon katt, däremot vet vi följande om Hello Kitty:

  • Namn: Kitty White
  • Födelsedag: 1 november
  • Stjärntecken: Skorpion
  • Längd: ungefär 5 äpplen hög
  • Vikt: ungefär 3 äpplen tung
  • Hobbies: Att baka kakor och pannkakor, origami, främmande kulturer, spela piano och tennis, samla på små stjärnor och andra små söta saker.
  • Favoritfärg: Röd
  • Familj: Mimmy White (mamma), George White (pappa), Mary White, Anthony, Margaret

charmmy kitty - hello kittys husdjurCharmmy Kitty är den enda katten i Hello Kitty, en katt som Kitty fick av sin pappa George som husdjur. Charmmy uppför sig, till skillnad från Kitty, som en katt och inte som en människa.

Sött från Japan

Följ med på en tur runt i en japansk leksaksaffär, du får bl.a. se pratande sparbössor, geishor, samurajer, en stad uppbyggd av nanoblock komplett med skyskrapor och fungerande järnväg runt:

Här är en liten video som visar hur man kan få cuppuccinon att se lite mer kawaii ut, lite mer avancerat än cuppuccinon brukar presenteras i Sverige…

Gillar man udda/smarta/roliga maskiner, uppfinningar och robotar är Tokyo helt klart rätt ställe att besöka…

5 söta kawaii-smycken från 109 kr!

Dåligt med uppdateringar här på kawaiismycken.se men här kommer ett litet inlägg med 5 söta smycken i kawaii stil från 109 kr (inte speciellt dyrt med tanke på att smyckena är gjorda för hand i Sverige):

Cupcake örhängen - Lemon butterfly
199.00 kr
Smyckena är handgjorda av Becca Design. Motiven är cupcakes med små söta blommor på, en rosa prinsesstårta att ha som berlock på t.ex. armband eller halsband och donuts som både ring och örhängen.
Perfekta presenter och julklappstips (nu när det, i skrivande stund, är exakt 100 dagar kvar till julafton!).

3 Söta kawaii solglasögon

Nu när dagarna börjar bli långa, solen skiner och sommaren snart kommer (även om det fortfarande känns som vinter) börjar det bli dags att införskaffa ett par snygga kawaii glasögon eller solglasögon!

Här är ett par coola snygga röda cat eye solglasögon:

Och vad är väl mer kawaii än ett par hjärtformade solglasögon? Finns från 79 kr och i färgerna gult, vitt, rosa, svart och rött:

Dessa uppfällbara ”Minnie Mouse”-glasögonen är också riktigt kawaiiga! Solglasögonen går alltså både att ha den färgade linsen nedfälld eller uppfälld med vanligt fönsterglas under.

Vad tycker ni? Håller ni med om att det här är vårens kanske sötaste solglasögon?

Sött i Fimo-lera

Vad tycker ni om följande små handgjorda kreationer i Fimo-lera av Becca Design?

Smycken i Fimo-lera

De små berlockerna föreställer en provdocka, en bowlingkägla, en tennisboll, en hatt och en sko och kommer bli till smycken som halsband och örhängen som du kommer att hitta under ”handgjorda smycken” på Beccadesign.se (finns inte där än i skrivande stund). Om du inte själv hittar någon favorit tycker vi att det är ett utmärkt presenttips, det blir ett unikt designat smycke som nästan garanterat blir uppskattat!